Низ пролећних активности у Народној библиотеци “Јефимија”

Директор Народне библиотеке “Јефимија” у Трстенику, завичајни писац Верољуб Вукашиновић, најављује низ интересантних активности током пролећа. Првенствено се то односи на књижевне програме, већ су представљена два романа наше списатељице Јасне Милановић Јелић која је рођена у Базелу, а родитељи су јој из Љубостињског Прњавора.

После овог следи ново књижевно вече посвећено Љубиши Бати Ђидићу поводом 50 година његовог књижевног стваралаштва, а тим поводом биће приказан и документарни филм о њему редитеља Микија Стаменковића. Програм ће даље испунити Дани фондације “Лаза Костић” где ће гост ове библиотеке бити новинар, водитељ и писац Живорад Николић, познатији као Жика Шареница, а биће представљена и његова књига “Мајстори јавног сервиса”.

Приводи се крају и “Читалачка значка”, завршава се васкршњи попуст за чланове библиотеке, набављају се нове књиге, радило се на завршетку зграде библиотеке у Великој Дренови. Лепа вест стигла је и из Министарства културе, да је Народна библиотека “Јефимија” на конкурсу суфинансирања манифестације “Савремена српска проза” добила средства за њено одржавање.

Биће још активности и представљања нових књига, рекао нам је директор Народне библиотеке “Јефимија” у Трстенику Верољуб Вукашиновић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x