Од ове године Варварин добија “почасног грађанина”

На дневном реду 14. седнице Скупштине општине Варварин донета је нова Одлука о додели општинских признања и награда. Према речима председника Скупштине општине Драгољуба Станојевића раније су та признања додељивана на основу предлога појединаца и установа без неких одређених критеријума, док је од сада то промењено

“Новина у овој Одлуци је то да, као општинско признање први пут уводимо и признање почасног грађанина општине Варварин које можемо доделити лицима која живе ван територије наше општине и која су својим радом позната у земљи и свету, а дала су допринос развоју наше општине”, објашњава Станојевић додавши да, када је реч о осталим признањима све је остало исто као ранијих година.

Он је рекао да је договорено и да сви предлози иду ка кадровској комисији, да буду у писаном облику и са детаљним образложењем, док је договорено да се путем ове Одлуке реши и проблем стрелаца ангажованих на противградним станицама који за свој рад добијају изузетно мале накнаде које долазе из републичког буџета.

“Ми нисмо по закону у могућности да им платимо за тај њихов рад, тако да смо се договорили да, у оквиру ових награда, буде и награда за њих”, истакао је председник локалног парламента и позвао и све грађане, све установе, предузећа и месне заједнице да искористе ову прилику и да дају предлоге за награде заслужним грађанима и установама које ће бити уручене на Свечаној седници СО Варварин 23. септембра.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x