Позив за учешће у раду на изменама Закона о јавном информисању

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саoпштило је данас да је донело одлуку о томе да у Радну групу за измене и допуне Закона о јавном информисању и медијима позове организације цивилног сектора и државне органе и институције за које сматра да могу да допринесу раду тог тела.

Позив да делегирају своје чланове упућен је Министарству државне управе и локалне самоуправе, Министарству правде, Министарству финансија, Министарству за рад, запошљавање и борачка и социјална питања, Министарству за европске интеграције, Министарству привреде, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Покрајинској влади.

Упркос томе што ће Радна група имати већи број чланова од уобичајеног, Министарство очекује да ће сви они којима је упућен позив за делегирање чланова који ће чинити ову радну групу предложити особе које добро познају стање у медијима и имају искуство у писању законских норми.

На првом састанку ове радне групе биће донета заједничка одлука о свим постављеним питањима Коалиције за слободу медија.

Министарство изражава задовољство због тога што је Коалиција препознала напоре да се стање на медијској сцени уреди на најбољи начин и у складу са општеприхваћеним стандардима у области јавног информисања, наводи се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x