“ППТ Наменска” А.Д. обележила 75 година рада и постојања, фабрика у врху српске одбрамбене индустрије

Фабрика “ППТ Наменска” А.Д. у Трстенику обележила је вредан јубилеј – 75 година рада и постојања. Свечаности је, осим руководстава ове фабрике, општине Трстеник и бројних гостију, присуствовао и државни секретар у Министарству одбране Републике Србије Немања Старовић. Том приликом потписан је и уговор за набавку даљинске контролисане земаљске беспосадне платформе “Милош В2” у вредности од 700 милиона динара.

У име Министарства одбране уговор је потписао представник Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе пуковник Драган Панић, а у име “ППТ Наменска” А.Д. генерална директорка Анђелка Атанасковић.

На почетку обраћања државни секретар Немања Старовић пренео је честитке и поздраве потпредседника Владе Србије и министра одбране Милоша Вучевића руководству и запосленима поводом овог значајног јубилеја. Подсетио је на богату историју ове фабрике, на коју су поносни не само запослени, него и Влада Републике Србије и њено Министарство одбране.

“Успели сте током последњих 10 година да се полако опоравите и да наставите успешан производни тренд. Постали сте стуб индустрије, не само Трстеника, него целог Расинског округа, па и наше државе. Верујем да је око 12 милиона евра, колико је до сада уложено у последњих 10 година из републичког буџета, омогућило стабилно пословање. Замолио бих вас да очувате овако добре и позитивне резултате, који су од пресудне важности за читав ланац одбрамбене индустрије Србије, за Војску Србије и нашу земљу у целини. Желим вам пуно успеха у раду у наредном периоду”, рекао је Немања Старовић.

Генерална директорка “ППТ Наменска” А.Д. Анђелка Атанасковић рекла је да је у последњих 10 година, са руководством фабрике и запосленима, успела да производни точак врати у колосек некадашње славе.

“Успели смо да пребродимо све проблеме, да подмиримо дуговања и да радницима обезбедимо уредне и пристојне личне дохотке. Успешно смо се представљали са својим производима на Сајмовима наоружавања и војне опреме и рачунам да ће млади да наставе овим путем и да једног дана могу да се похвале да су и они допринели овом граду, фабрици и општини, да као и ми могу да издржавају своје породице, да школују своју децу и да наставе нашу успешну традицију”, поручила је Анђелка Атанасковић.

Поводом значајног јубилеја “ППТ Наменска” А.Д. додељене су Плакете потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу, државном секретару у Министарству одбране Немањи Старовићу и помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе Ненаду Милорадовићу, у знак захвалности за допринос успешној ревитализацији производних капацитета “ППТ Наменска” А.Д.

Руководство ове фабрике омогућило је и заинтересованим грађанима да уђу и посете погоне фабрике у времену од 11 до 14 часова.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x