ППТ “Наменска” извози 90 одсто својих производа

До пре две године ППТ “Наменска” једва је опстајала на тржишту и била је у неизгледној ситуацији. Ново руководство на челу са генералном директорком Анђелком Атанасковић и осмишљеним програмом успешно је решило проблеме и према садашњим показатељима остварен је приход близу 140 милиона евра. Различите послове у овом, сада узорном, предузећу обавља 640 запослених.

“Успели смо да наслеђена дуговања према добављачима доведемо у нормалу, а сада, осим државе, не дугујемо никоме ништа. Плате се редовно исплаћују од просека 30.000,00 и сада су од 42.000,00 до 45.000,00 динара месечно, што сматрам нашим великим успехом”, истиче генерална директорка ППТ “Наменска” у Трстенику Анђелка Атанасковић.

Она додаје да је ово предузеће, у договору са Синдикатом и радницима, прошле године набавило 9 нових савремених машина, док су одлуком Владе Републике Србије и председника Републике Србије Александра Вучића предузећу ППТ “Наменска” додељена средства у износу од 3,5 милиона евра, за модернизацију опреме и наставак реализације 20 нових пројеката.

“Ми смо већ реализовали 90 одсто овог износа, а уговорене машине требају да нам стигну до фебруара или почетком марта месеца идуће године. Санирали смо кров на хали бившег ваздухопловства који је прокишњавао и санирали подну облогу хале, сада халу сређујемо и припремамо за пријем нових савремених машина и рачунамо да ће то бити све окончано и пуштено у рад до 23. марта 2018 године”, објашњава директорка Атанасковић.

Додајмо на крају да данас ово узорно предузеће 90 одсто својих производа извози на Блиски исток и у земље бившег Совјетског савеза, ППТ “Наменска” има све врсте производа за хидрауличне и пнеуматске уређаје у војној индустрији, ради се и програм минобацача, а у сарадњи са СДПР-ом производи се ручни бацач граната.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x