ППТ “Петолетка” ДОО за сада успешно послује

Од оснивања нове фабрике ППТ “Петолетка” ДОО почетком прошле године, после промене власничке структуре, ова фабрика је остварила до сада добре пословне резултате, а настављена је реализација започетих послова из претходног периода и успешна сарадња са дугогодишњим пословним партнерима.

“Почели смо рад на новим пословима који нису били у претходном периоду, па смо са Техничким ремонтним заводом крајем прошле године уговорили посла у вредности од 2 милона долара и овај посао морамо реализовати у року од годину ипо дана. Прва испорука је реализована, а остатак ће бити одрађен у предвиђеном року”, каже генерални директор ППТ “Петолетка” ДОО у Трстенику Љубисав Панић.

“У новој фабрици смо почели пословање са 200, а сада различите послове обавља 828 радника којима се редовно исплаћују плате и све обавезе измирујемо на време, према држави и повериоцима. Улог од 500 евра који су појединачно радници улагали знатно се увећао, постигнут је добар резултат захваљујући одрицању радника који су првих 6 месеци били на минималцу. Плате су и даље изузетно ниске у циљу да би смо обезбедили обртна средства за функционисање фабрике, јер немамо могућности за никакве позајмице код пословних Банака, од имовине поседујемо само тај улог оснивача, а то је мали износ за овако велике послове”, објашњава Панић.

Он додаје да, иако је било потешкоћа у јануару месецу ове године због јаких мразева, ипак је план остварен у износу од 800 хиљада евра. “Ми 80 одсто својих производа пласирамо на инострано тржиште, а тако ће и даље бити”, подсетио је Панић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x