Бољи дани и развојне шансе за ППТ “Петолетка” д.о.о.

Захваљујући недавној посети Трстенику председника Републике Србије Александра Вучића у фабрици ППТ “Петолетка” д.о.о. очекују боље пословне резултате и већи пласман производа на тржиштима. Радници ове фабрике, који су улагањем својих средстава пре три године наставили производњу, срдачно су дочекали председника Вучића, а он им је узвратио својом подршком и обећањем да ће Влада Републике Србије средствима у износу од два милиона евра финансирати куповину производне хале у фабрици Хидраулике површине 25 хиљада квадрата. Осим тога, поменута средства биће уложена и у набавку нових машина, опреме и уређаја.

“За нас је 24. фебруар ове године био историјски дан јер је нашу фабрику после дужег времена посетио један председник Србије, а то је већ у нашем народу подржан и омиљен Александар Вучић. Његова посета улива нам наду и подршку да наставимо производни програм и створимо боље услове, али и да примимо одређени број младих радника”, истиче генерални директор ППТ “Петолетка” Љубисав Панић подсетивши да је пре недељу дана извршена процена фабрике Хидраулика у стечају, коју је требало купити приликом оглашавања.

“Очекивали смо да се у току од месец дана појави тендер за продају, а да бисмо то остварили морали бисмо обезбедити кредитирање код пословних банака како би могли да исфинансирамо ту продају. У тренутку тих наших великих дилема, када смо имали само две могућности, или радници, њих 676 који су оснивачи, као гаранцију тих кредита морали би да обезбеде своју хипотеку. Ми као формирано друштво немамо имовину и чиме да обезбедимо гаранције у периоду куповине до момента када бисмо ми укњижили имовину. Председнику Вучићу смо напоменули овај проблем и он је одмах обећао да ће наћи начин да се овај посао одради легално и да се ми не задужујемо”, наводи Панић захваливши се срдачно у име свих запослених у овој фабрици председнику Вучићу на драгоценој помоћи.

“По његовом налогу ми смо били у Министарству привреде на састанку са надлежнима са којима смо се договорили да се испоштује предвиђена процедура везана за стечајни поступак, оглашавање и продају. Процедура је почела истога дана, али се поступак не може завршити пре половине маја месеца ове године када бисмо ми постали власници поменутог простора на коме је некада радило 2.500 радника. Надам се да ћемо успети у овој реализацији и да обезбедимо нова радна места као и боље услове за рад и живот радника да не би више радили у тешким условима и мучили се да сачувају своја радна места и тржиште”, каже Панић најављујући боље дане овог некада привредног гиганта познатог широм света по производима хидраулике и пнеуматике.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x