Горан Кнежевић: Србија је на добром путу, преостаје нам борба за нове инвестиције и радна места

Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић данас је обишао локацију у Крушевцу на којој ће бити изграђена нова фабрика ауто делова “Kromberg&Schubert”, немачког инвеститора. У име компаније, присуствовао је директор за производњу и инвестиције Карстен Мејер, а о овој инвестицији вредној око 29 милиона евра и другим пројектима у Крушевцу разговарао је са градоначелником Драгим Несторовићем.

У сарадњи са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем, министарством привреде и изузетном активношћу локалне самоуправе, јер је у конкуренцији било више градова у Србији, почели су припремни радови за предстојећу изградњу фабрике “Kromberg&Schubert”.

Осим тражених услова и олакшица које је омогућио Град Крушевац и држава је обезбедила знатне субвенције како би се једна светски позната компанија за производњу ауто делова определила за пословање у Србији, односно Крушевцу.

“Србија је на добром путу, према свим макроекономским показатељима, а то показује раст бруто друштвеног производа, веома низак степен инфлације и стабилан курс евра. Оно што нам сад преостаје је борба за бољи живот грађана, нове инвестиције и радна места”, рекао је министар Горан Кнежевић.

У овој фабрици за почетак се планира запошљавање око 2,5 хиљада Крушевљана. А првих 11 радника, према речима директора за производњу и инвестиције Карстена Мејера, већ је примљено. “Пре 9 месеци имали смо визију, а сада је она постала стварност. Ускоро почињемо изградњу фабрике, од којих ће бенефит имати сви, не само запослени и компанија, већ и град и држава Србија”, поручио је Мејер и истакао заједничке напоре свих актера у реализацији овог изузетно значајног пословног подухвата.

крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x