Председница општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић 6. и 7. јула у Бриселу

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић присуствоваће 10. заједничком састанку одбора Конститутивног комитета региона Европске уније, као и Дану проширења ЕУ, 06. и 07. јуна текуће године у Бриселу.

Она је пре тачно годину дана именована за члана Делегације градова и општина у Заједничком консултативном одбору (ЗКО) Републике Србије и Европског комитета региона који представља својеврсну припрему регионалних и локалних власти Србије за учешће у раду Комитета региона по ступању у чланство у ЕУ.

Чланови ове делегације су и градоначелници Београда, Ниша, Крушевца и Сомбора, председници општина Врњачка Бања, Сурдулица, Кањижа, Владимирци и Гаџин Хан, као и градоначелници и представници региона из Француске, Италије, Аустрије, Румуније, Словеније, Хрватске, Данске, Ирске, Пољске и Словачке.

Заједнички консултативни одбор (ЗКО) једно је од тела за спровођење Споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, са једне стране и Републике Србије са друге стране и састављен је од представника Комитета региона ЕУ и локалних и регионалних органа власти у Реублици Србији са задатком да помогне у промовисању дијалога и сарадње између локалних и регионалних власти у ЕУ и Србији.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x