Теме састанка у Бриселу: “Локалне и регионалне власти у процесу приступања Србије ЕУ” и “Учешће младих на локалном нивоу”

У Бриселу је у току 10. састанак Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије (ЗКО), којим копредседава Драгана Сотировски, градоначелница Ниша. Теме састанка су “Локалне и регионалне власти у процесу приступања Србије ЕУ” и “Учешће младих на локалном нивоу”.

Испред српске делегације, о положају и улози локалне самоуправе у процесу приступања, говорио је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и председник Сталне конференције градова и општина (СКГО). Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања и Александра Поповић, председница општине Сурдулица, заједно са колегама из Шкофја Локе и Букурешта, представили су примере добре праксе у укључивању младих.

На састанку учествују чланови ЗКО из Србије и ЕУ, Европске комисије, представници Мисије Републике Србије при ЕУ, градоначелници Крушевца Јасмина Палуровић и Сомбора Антонио Ратковић, председница општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић, чланица већа ГО Врачар Наташа Мијатовић, помоћница министра Сања Путник и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, покрајински секретар АПВ Александар Софтић и заменица Видосава Ендерић, шеф Канцеларије АПВ у Бриселу Срђан Маћкић и генерални секретар Никола Тарбук и Александра Вукмировић испред Стручне службе СКГО.

Похвално о СКГО говорила је госпођа Хесус Химено из Европске комисије, која је ову организацију навела као поузданог партнера Европске комисије у Србији, када је у питању локална самоуправа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x