Усвојен први ребаланс буџета општине Варварин у 2022. години

Пред одборницима Скупштине општине Варварин, на 19. по реду седници локалног парламента, нашле су се 24. тачке, а усвојен је први ребаланс општинског буџета у 2022. години, са изменама финансијских планова директних буџетских корисника.

Одборници су усвојили и Извештај Државне ревизијске институције о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Варварин за 2021. годину, као и предлог Одлуке о завршном рачуну општинског буџета за 2021. годину.

На 19. седници Скупштине општине Варварин одборници су усвојили и предлог измене Посебног програма коришћења субвенција ЈКП “Варварин” за 2022. годину, предлог Одлуке о реализацији буџета општине Варварин у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2022. годину, али и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања за 2021. годину ЈКП “Варварин” за период 01.01.2021. – 31.12.2021. године, са Извештаја независног ревизора о ревизији финансијских извештаја за 2021. годину и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања за 2021. годину ЈП “Расвета Варварин” за период 01.01.2021. – 31.12.2021. године, са Извештаја независног ревизора о ревизији финансијских извештаја за 2021. годину.

Пред одборницима нашли су се и предлози Решења о именовању Изборне комисије за спровођење избора за чланове Савета месних заједница на територији општине Варварин, као и о именовању Другостепене изборне комисије за спровођење ових избора. Усвојени су и предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину, а донет је и Закључак о утврђивању предлога Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде за разрешење и именовање председника, чланова и њихових заменика Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта.

Стављена је ван снаге Одлука о одобравaњу једнократне солидарне помоћи за 2022. годину запосленима у установама чији је оснивач локална самоуправа, a донето је и Решење о давању сагласности ПУ “Наша радост” на већи број уписане деце по васпитним групама.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x