Председник Вучић обишао Сталаћ, Варварин, Велику Дренову, Трстеник, Александровац и Крушевац

Шестог дана кампање “Будућност Србије” председник Републике Србије Александар Вучић данас је боравио у Расинском округу где је посетио Сталаћ, Варварин, Велику Дренову, Трстеник, Пејовац, Александровац и Витково, док је у Крушевцу обишао градску Топлану, присуствовао потписивању уговора о продаји крушевачке Фабрике мазива ФАМ америчкој компанији “Валволине” за 9,5 милиона евра и на крају се обратио грађанима који су га у великом броју сачекали на Тргу Косовских јунака у центру града.

Сталаћ: Пруге су будућност Србије

Обилазак Расинског округа почео је посетом предузећу за производњу металне галантерије “Антић Коста” у Сталаћу где су председника Вучића дочекали радници овог породичног предузећа и мештани Сталаћа. Ова породична фирма успешно послује већ шест деценија, а председник Вучић је приликом обиласка Сталаћа поручио да је држава спремна да помаже породични бизнис и српског домаћина, као и да су пруге будућност Србије.

“Ми ћемо морати да градимо пре свега Коридор 10 пругу, радили смо сада Ресник – Ваљево и даље ће да радимо према Црној Гори, али мораћемо да радимо Коридор 10 пре свега Београд – Ниш и кад се веже Београд – Ниш после тога, уз изградњу ауто-пута од Појата до Прељине ту ћемо да изградимо три индустријске зоне близу ауто-пута да запослимо људе”, рекао је у Сталаћу председник Србије.

Варварин: Држава ће издвојити два милиона евра за изградњу водоводне мреже

Након Сталаћа председник Републике Александар Вучић стигао је у Варварин где га је дочекало преко хиљаду становника Темнићког краја, а где је обишао новоизграђени спрат на згради Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула”.

Он је том приликом разговарао са грађанима Варварина и поручио да ће држава издвојити средства за изградњу водоводне мреже у селима ове општине и најавио да ће пројекат бити завршен за пар месеци како би и грађани општине Варварин добили здраву пијаћу воду.

“Два милиона евра кошта комплетна изградња водоводне мреже за Варварин, Село Варварин, Горњи и Доњи Катун, Обреж и остала села. Два милиона евра не може општина Варварин да издвоји, два милиона евра издвојиће држава Србија. Пројекат ће ускоро бити завршен, за неколико месеци, и одмах после тога крећемо у рад. Хоћемо да људи имају воду, да у 21. веку се не стидимо и да морамо да говоримо како живимо на Морави а воде немамо”, поручио је председник Вучић окупљеним грађанима.

Велика Дренова: Ускоро реконструкција школе и изградња новог вртића

Испред споменика седморици Црвеноармејаца у Великој Дренови који су страдали 15. октобра 1944. године у борбама за слободу овог краја, председник Србије Александар Вучић је рекао да се ускоро очекује потпуна реконструкција основне школе у овом месту, а биће изграђен и нови вртић.

“Оно што ћемо овде да урадимо то је реконструкција вртића, али за то нам је потребна и ваша помоћ. Уз вашу помоћ урадићемо вртић и урадићемо још много више локалних путева него што је до сада рађено, то је оно што се тиче саме Велике Дренове”, поручио је председник Републике грађанима овог места одакле су потекли и велики књижевник Добрица Ћосић и патријарх Герман.

Трстеник: Помоћ “Првој петолетки” у куповини хале

У разговору са запосленима у фабрици ППТ “Петолетка” ДОО – Хидраулика у Трстенику, коју су радници основали након стечаја некадашњег гиганта “Прва петолетка”, председник Вучић је истакао да ће држава обезбедити новац за куповину овог објекта, али и обезбедити средства за куповину нове опреме и машина.

“Ја сам данас имао ту прилику, захваљујући ономе што смо уз подршку народа успели да изгурамо тешке реформе 2014. и 2015. године и захваљујући добром Анином раду, да се попнем на неке од сточића ту или полустругова и да се захвалим радницима на свему томе и да им кажем да ћемо им помоћи у куповини саме хале и то да не буду кредитна средства, наћи ћемо и имамо довољно новца. То је наша подршка и даљем развоју Трстеника и даљем напретку Петолетке”, поручио је председник Србије приметивши да такву љубав према фабрици, машинама и људима у фабрици, коју показују менаџмент и радници овог предузећа, није нигде видео.

Рекавши да је данас 2.000 људи везано за четири фабрике Петолетке, он је истакао да се поред проширења Петолетки мора вратити и стари сјај и да још више људи добије посао у овим фабрикама.

На крају посете општини Трстеник председник Вучић обишао је реконструисану зграду ОШ “Свети Сава” у Пејовцу за чију је реконструкцију из буџета Републике Србије уложено око 50 милиона динара. Он је најавио да ће држава наставити са улагањима у јавне објекте да би школе, вртићи, домови здравља, болнице и сви здравствени центри били неупоредиво уређенији.

Жупа: Посета домаћинству Ћосић у Виткову и фабрици “ППТ Арматуре” у Александровцу

Посетом домаћинству “Ћосић” у Виткову код Александровца, које се бави производњом вина, председник Вучић оценио је да је Жупа један од најлепших крајева Србије, а затим је са домаћинима разговарао о производњи вина.

Након Виткова, председник је обишао у Александровцу фабрику “ППТ Арматуре” коју је 2016. године купио конзорцијум од 384 радника. Председника Вучића директор ове фабрике Александар Старинац упознао је са радом рекавши да 395 радника, колико је сада запослено у овој фабрици, 90% производње пласира на Немачко, Италијанско и Руско тржиште.

“Замолио бих вас само да наставите да радите вредно, да се борите као што сте се борили за “Арматуру” и у претходном периоду и желели да сачувате и направили је да буде ваша и ми помогли то кроз одређена законска и подзаконска решења, сада вам је потребна нова опрема, потребне су машине, данас држава може, данас држава има више него раније и помоћићемо вам у томе”, поручио је председник Вучић окупљеним радницима фабрике “ППТ Арматуре”.

Он је обећао да ће држава да помогне грантовима, својом подршком и субвенцијама, јер је циљ да “ППТ Арматуре” и Александровац раде како би људи остали и имали будућност у Жупи.

Крушевац: Држава ће помоћи ЈКП “Градска Топлана”

На крају посете Расинском округу председник Србије Александар Вучић посетио је ЈКП “Градска Топлана”у Крушевцу где се упознао са актуелним проблемима и најавио помоћ државе од милиона евра за комплетну реконструкцију како у будућности у Крушевцу не би постојали проблеми са грејањем.

“После много година урушавања целог система и мука које су имали Крушевљани, уколико град буде могао да издвоји 100, 150 хиљада евра, а толико ће морати, држава ће да издвоји милион евра да можете да извршите комплетну реконструкцију и да никада више не чујемо да у Крушевцу постоје проблеми са грејањем”, рекао је председник Вучић током посете ЈКП “Градска Топлана”.

Ово предузеће има око 200 запослених, са наслеђеним дуговањем од око 7 милиона евра, дотрајалом и застарелом опремом и недовољним капацитетом за тренутни број корисника.

Америчка компанија “Валволине” купила крушевачки “ФАМ”

Након посете Топлани, председник Републике Србије присуствовао је потписивању уговора о куповини крушевачког ФАМ-а од стране америчке компаније “Валволине”, али је најпре обишао производне погоне како би се упознао са процесом производње и разговарао са запосленима.

Директор ФАМ-а Јелица Ђуровић Петронијевић обратила се у име запослених нагласивши да је кроз УППР, а пре свега залагањем председника Александра Вучића, Владе Републике Србије и Министарства привреде пронађен оптималан модел за наставак пословања ове крушевачке компаније, лидера у региону у области производње уља и мазива.

Потпредседник “Валволине” Дијего Бродони такође се захвалио председнику Вучићу, али и премијеру Ани Брнабић на напорима које су уложили како би се окончао овај пословни потез на добробит запослених, новог власника, али и Града Крушевца. Он је изјавио да ће осим великог инвестиционог улагања, наредни период карактерисати комбинација наслеђених квалитета, али и нове снаге. Бренд ће бити задржан, као и лидерска позиција у региону, са новим амбицијама.

Председник Србије Александар Вучић честитао је новим власницима, али и свим запосленима, изражавајући очекивање да ће се компанија ширити, напредовати, отварати нова радна места и да је највеће задовољство видети да су вишегодишњи напори Владе и државе, крунисани једним оваквим пословним подухватом, на општу добробит.

Председник Вучић пред више хиљада грађана на Тргу Косовских јунака

Након обиласка Топлане и ФАМ-а, председник Вучић се обратио окупљеним грађанима на Тргу косовских јунака где је пред више хиљада Крушевљана нагласио да се током дана сусрео са бројним грађанима, обишао многа предузећа и разговарао са људима како би се информисао о томе како живе, који су им проблеми, али и да их упозна са плановима Владе за наредни период.

Следеће године, најавио је он, почеће се са изградњом ауто пута Појате – Прељина, како би се повезале три будуће индустријске зоне на локацијама: Краљево – Чачак, Врњачка Бања – Трстеник и Крушевац — Ћићевац – Варварин.

Највеће активности државе у наредном периоду биће и даље економски раст, привредни развој и смањење стопе незапослености. Унапређиваће се рад јавних служби и сервиса, како би у сваком сегменту био побољшан квалитет живота грађана. С тим у вези, очекује се и повећање плата и пензија, раст субвенција у пољопривреди и стварање амбијента атрактивног за инвестирање.

“Србија је држава која данас захваљујући својој политици има респектабилан углед у свету и којој је на првом месту очување суверености, мира и стабилности у региону и стварање животних услова безбедних за све грађане”, поручио је председник Вучић, а затим се посебно захвалио пензионерима на подршци, стрпљењу и разумевању које су показали за све тешке економске мере, али које ће дугорочно обезбедити фискалну стабилност. Такође, и свим женама на достојанству, посвећености и одговорности коју показују као мајке, запослене жене и особе које обављају најодговорније јавне функције.

На нивоу локалних власти један од најзначајнијих задатак биће, додао је Вучић, сусрет са грађанима и решавање њихових свакодневних тешкоћа. Закључујући обраћање, као тренутно највећи и приоритетан проблем навео је низак ниво наталитета, тако да ће се држава у наредном периоду (а поједине мере су већ донете) највише посветити популационој политици која ће као резултат имати што већи број новорођене деце. Уз то, паралелно ће се радити  и на заустављању одлива младе популације из земље.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x