Председник Вучић у Варварину: Приоритети водоводна и путна мрежа, субвенције домаћим фирмама

У оквиру кампање “Будућност Србије” председник Републике Србије Александар Вучић данас је посетио општину Варварин где га је, приликом обиласка зграде Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула”, дочекало преко хиљаду грађана.

Обративши се окупљеним Варваринцима, председник Вучић је рекао да је у варош на обали Велике Мораве дошао како би видео које су добре ствари урађене, али и који проблеми постоје да би исти били убрзано решени нагласивши да у Варварин није дошао због себе, већ због грађана.

Изградња водоводне и путне мреже

“Нисам дошао овде да вам обећавам куле и градове, али ћемо једну ствар да урадимо. Два милиона евра кошта комплетна изградња водоводне мреже за Варварин, Село Варварин, Горњи и Доњи Катун, Обреж и остала села. Два милиона евра не може општина Варварин да издвоји, два милиона евра издвојиће држава Србија. Пројекат ће ускоро бити завршен, за неколико месеци, и одмах после тога крећемо у рад. Хоћемо да људи имају воду, да у 21. веку се не стидимо и да морамо да говоримо како живимо на Морави а воде немамо”, поручио је председник Вучић окупљеним грађанима.

Председник је најавио велики напредак у путној мрежи где ће држава помоћи да се путна мрежа озбиљније изгради, али и нагласио да Србија не може да опстане у колико се не буде рађало више деце у будућности.

“Морамо Србију да сачувамо, морамо Србију да одбранимо, а пре свега се она штити већим наталитетом и зато само молим људе да поведете и о томе рачуна, а ми ћемо да урадимо још једну велику ствар. Када градимо овај пут од Појата до Прељине, када спајамо Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац, Ћићевац и Варварин са аутопутем Коридором 10 ту ћемо да изградимо три велике индустријске зоне, баш на том путу. Једна између Чачка и Краљева, друга у околини Трстеника и трећу у троуглу Крушевца, Ћићевца и Варварина Тиме ћемо доводити инвеститоре јер инвеститор хоће да дође тамо где је аутопут, тамо где су му инфраструктурни радови направљени, тада ће бити више посла за наше људе и неће морати трбухом за крухом да одлазе ни у Немачку, ни у Аустрију ни у многе друге земље”, поручио је председник Вучић у Варварину.

Држава је спремна да помаже породични бизнис у Србији

Он је овом приликом истакао и да је држава спремна да помогне породични бизнис српског домаћина и да уложи новац у опрему, машине, као и да да субвенције по запосленом раднику и да помогне при изградњи пута, водоводне и канализационе мреже за све оне људе који желе да покрену сопствени посао и да раде.

“Хоћемо да подстакнемо приватни бизнис, наши људи који раде у иностранство и којих одавде има много могу део свог знања и своје памети да пренесу и на своју децу и на своје рођаке. Ко год жели да направи посао ми смо спремни као држава да помогнемо. Спремни смо финансијски да помогнемо, не кредитима, већ да дамо пуну подршку у новцу који не морате да вратите, једино што тражимо то је резултат, да запослите што већи број људи и да имате успеха на пословном тржишту”, рекао је председник Вучић нагласивши да је од кључног значаја да људи остану у Србији, али да се покуша да се и људи који су морали да оду како би издржавали породице да се врате у будућности.

Раст пензија ове и наредних година

Председник Републике Александар Вучић обратио се и пензионерима захваливши им се на подршци реформама и рекавши да ће пензије и ове и следеће године поново да расту.

“Зарадили су пензије и моји родитељи и ваши родитељи и многи пензионери и пре тога, али смо дошли у ситуацију да 2012. године немамо од чега да исплатимо пензије. Нема пензија, више нема пензија зато што су све паре проћердали и потрошили, опљачкали фабрике, нема више радника да отплаћују пензионо и онда смо из буџета 60% пензија исплаћивали. Данас исплаћујемо само 30% из буџета зато што поново нешто ради у Србији, зато што смо омогућили бољи економски амбијент и данас пензије можемо да повећавамо јер је мањи трошак у буџету, мањи је трошак на другим пореским обвезницима и зато то можемо данас да радимо и да успемо”, подсетио је председник Вучић.

“Плате и за лекаре и медицинске сестре и за наставнике, учитеље, професоре, за полицајце и за војнике биће само веће и то не зато што то неко воли или не воли већ зато што смо то урадили и направили заједно”, закључио је председник Републике.

Председник Вучић обишао нови спрат на школи у Варварину

Председник Републике Србије Александар Вучић после обраћања окупљеним грађанима обишао је у друштву председника општине Варварин Војкана Павића и представника локалне самоуправе, али и Братислава Гашића, директора БИА и Николе Селаковића, генералног секретара Председништва, Средњу школу Варварин и ОШ “Јован Курсула” где је средствима која је обезбедила Влада Републике Србије надограђен спрат. Ова школска зграда данас има нових 1.000 , по три кабинета са припремним просторијама и једну заједничку просторију.

Током обиласка директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић председнику Републике поклонила је монографију Средње школе Варварин, док су ђаци ОШ “Јован Курсула”, у разговору са председником, изразили жељу да добију нове ормариће. Председник је затим позвао надлежне из протокола и рекао им да ормариће среде најкасније до првомајских празника.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x