Представљена песничка збирка “Покорно јављам”

У библиотеци “др Душан Радић” у Врњачкој Бањи, у организацији Удружења за одбрану ћирилице “Добрица Ерић”, Удружења грађана “Новоселац” и Врњачке библиотеке, промовисана је књига “Покорно јављам” Милоша Милошевића Шике, драмског писца, песника, хумористе, сатиричара и писца за децу из Грабовца код Трстеника.

Одломке из ове књиге, осим аутора, читали су глумци трстеничког позоришта Душан Јовић Ћуле и Раде Димитријевић, док је вече водила Мина Здравковић. О аутору и његовом делу говорили су протојереј ставрофор Дамјан Лисинац  и књижевници Верољуб Вукашиновић и Милун Бабић.

Милош Милошевић Шика члан је Удружења драмских писаца Србије и Удружења књижевника Србије. Заступљен у више антологија, зборника и у часописима поезије, хумора и сатире превођен је на неколико језика. Аутор је многих позоришних игара и игроказа за децу, драма, комедија, романа, песама за децу… Писац сценарија ТВ серије за децу “Приче са тавана”, као и кабареа за децу “Кабаре из магареће клупе” и више сатиричних кабареа. Добитник је више књижевних награда за поезију и драмске текстове.

Ово књижевно вече било је и прилика за промоцију поштанске марке и честитке Удружења за одбрану ћирилице, о чему је говорио Жарко Марковић, повереник “Ћирилице” за Врњачку Бању.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x