Преко 300 хиљада људи посетило Међународни врњачки карневал

Овогодишњи 14-ти по реду Међународни врњачки карневал почео је у вечерњим сатима симболичном предајом кључева од стране председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића директору Карневала Небојши Богићевићу, који је затим ову јединствену манифестацију прогласио отвореном.

Према речима Горана Каравесовића из Туристичке организације Врњачка Бања, ове године је забележен највећи број учесника из земље и иностранства, било их је преко 3.500, преко 65 карневалских група из бивше Југославије, са Кубе, из Малезије, Бугарске, Кипра и других земаља.

“Карневал је посетио рекордан број људи, преко 300 хиљада, који су уживали у богатом и садржајном карневалском програму, док смо у међувремену, морам напоменути, постали чланови Федерације карневалских градова. Као и сваке године, тако и сада, централни догађај манифестације била је велика Међународна карневалска поворка са наступом лепих и згодних бразилки и кубанки, а треба свакако поменути и наше бразилке из Новог Сада којих је било 25”, наводи Каравесовић.

Он додаје да су у музичком делу програма посетиоце забављали наши естрадни уметници и групе, Ана Бекута, Дејан Цукић, Плави оркестар, Џенан Лончаревић, Аца Лукас, Зафир Хаџиманов.

“Шестог дана карневала више од 40 хиљада посетилаца пратило је и уживало у концерту легендарне групе Бело дугме, одржана је и карневалска трка електро мотоцикала и ховербордова, а ове вештине приказали су чланови клуба “Гочки вукови”. На крају је приремљен уобичајени ватромет који је посматрао велики број људи, док и временске прилике нису баш биле наклоњене догађањима па већи део манифестације није одржан”, наглашава Горан Каравесовић.

По престанку кише у вечерњим сатима, на платоу код популарног Врапца, посетиоци су уживали у концертима бендова “Maja & Friends” и “Kepa & Free Spirits”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x