Прича о дечаку Николи Шпирићу коме је фудбал највећа љубав, а школа на првом месту

На 17. п о реду Међународном фудбалском туртниру под називом “Врњачка Бања кидс” одржаном недавно у Врњачкој Бањи, међу 78 екипа из Србије и Црне Горе успешна је била и екипа ФК Трстеник ППТ коју тренира Владимир Крстић. Тринаестогодишњи дечак, ученик седмог разреда ОШ “Живадин Апостоловић” у Трстенику, Никола Шпирић проглашен је на овом турниру за најбољег голмана.

Добио је пехар и медаљу у генерацији 2009. годиште, а исти успех постигао је и 2021. године на овом турниру, као најбољи голман у генерацији. Његове прве играчке биле су лопте разних величина, а данас је овом дечаку фудбал најдража игра.

Ову лепу вест са одушевљењем су поздравили ученици и наставници поменуте школе, али је и трстеничка јавност, путем локалне Радио телевизије Трстеник, била обавештена о овом догађају и успеху ФК Трстеник ППТ.

“Драго ми је што успевам да докажем своје квалитете и вредности и увек се трудим да будем најбољи, да као екипа будемо успешни. Наш тренер Владимир Крстић је добар стручњак, улаже велике напоре да екипу што боље припреми и организује. Фудбал тренирам од своје шесте године, сада сам у ФК Трстеник ППТ, а једно време сам тренирао и у ФК Напредак из Крушевца и у ФК Гоч из Врњачке Бање. На голу сам бранио боје и ФК Црвена Звезда из Ужица 2020. године, на другом “Манце” КУП-у у Београду и “Вујадин Бошков” КУП-у у Новом Саду. Бранио сам и на Златибор КУП-у 2022. године, био сам голман ФК Трстеник ППТ, а бранио сам гол и на селективној утакмици ФС Региона источне Србија 2021. године”, прича нам Никола.

Он се прошле године такмичио и на школским Регионалним такмичењима из математике и физике, похађа и часове енглеског језика, али он активно учествује и на свим школским приредбама које се организују. Овај успешан дечак и фудбалер каже да је овај спорт по њему најбољи, јер јача колективни дух и зато препоручује свој деци да се њиме баве. Нада се да ће поред школе и даље бити успешан и у фудбалу.

Сва деца која су у школи фудбала од 2008-ог до 2014-ог годишта тренирају лети на спортским теренима Спортског центра, а зими у Хали спортова.

“Учествујемо на новогодишњим турнирима како би направили једну активну паузу за наставак пролећног дела првенства. На поменутом традиционалном турниру у Врњачкој Бањи учествовале су све наше селекције до узраста старијих пионира, деца су била презадовољна, освојили су медаље и пехар и трудићемо се да тако буде и даље. Никола је добар чувар мреже и о њему ће се тек чути. Овом приликом бих позвао све дечаке и девојчице да се укључе у Школу фудбала, да би се нормално развијали и одвајали од негативности”, рекао нам је тренер млађих категорија у ФК Трстеник ППТ Владимир Крстић.

4.7 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x