Дуално образовање је учење на радном месту

Са циљем интезивирања сарадње школа и привреде, у кабинету председника општине Трстеник одржан је састанак у чијем су раду учествовали  председник општине Трстеник Александар Ћирић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић, начелник Школске управе Зоран Асковић, директорка ППТ наменска производња Анђелка Атанасковић и директор Техничке школе у Трстенику Славиша Пуношевац.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић је нагласио да је ово само први корак ка реформи образовања у нашој општини.

Дуално образовање је учење на радном месту и у занатској школи, ученици су у посебном образовно-радном односу са фирмом-послодавцем, казао је Зоран Асковић, начелник Школске управе, док је директорка ППТ Наменска производња Анђелка Атансковић истакла да је ова фабрика, као привредни субјект у трстеничкој општини, већ имала прилику да у претходном периоду врши обуку за одређена занимања.

Представници из сфера образовања и привреде имали су прилику да искажу своје виђење тренутног стања и сложили се да би од оваквог вида образовања сви актери, почев од ученика, родитеља, преко компанијā и школā, па и сама држава, имали вишеструке користи. Неопходан услов је прецизан, систематски приступ читавом процесу, уз консултацију свих учесника овог система.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x