Проглашени најбољи радови са овогодишњег конкурса “Курсула мегданџија”

У Мултимедијалној сали Општинске библиотеке Варварин приређено је свечано уручење награда са овогодишњег ликовно – литерарног конкурса “Курсула мегданџија” који ова установа у култури организује у част годишњице Варваринске битке и Дана општине Варварин. У програму је учествовала ученица Музичке школе “Стеван Христић” Марта Цветковић, која је извела Шопенов валцер у а-молу, а награђене ђаке је поздравила председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

За ликовне радове у категорији од I до IV разреда прво место припало је Луки Петронијевићу, ученику ОШ “Драги Макић” из Бошњана, друго место поделиле су ученице ОШ “Јован Курсула” из Варварина Марија Милетић и Маша Миловановић, а треће место ученици исте школе, Маша Петровић и Богдан Милосављевић. Похваљени су Теодора Мандић, Јана Вићентијевић, и Огњен Спасојевић, ученици ОШ “Јован Курсула” и Маша Аврамовић, ученица ОШ “Драги Макић” из Бошњана.

У категорији од V до VIII разреда прво место припало је Марти Петровић, ученици ОШ “Херој Мирко Томић”, одељење у Залоговцу и Лени Васић, ученици ОШ “Јован Курсула”. Друго место поделиле су Теодора Милановић из Варварина и Милица Петровић, ученица ОШ “Свети Сава” из Бачине, а треће место Вељко Томић и Марта Цветковић, ОШ “Јован Курсула”. Похваљени су Петра Јевтић, Ђорђе Стојановић, Вук Миљковић и Мартина Богдановић, ученици ОШ “Јован Курсула”.

На литерарном конкурсу, у категорији од I до IV разреда, прво место припало је Теодори Николић, а друго Војину Петровићу, ученицима ОШ “Јован Курсула”. Треће место је освојила Ива Максимовић, ученица ове школе, али одељења у Горњем Катуну. У категорији од V до VIII разреда награђене су ученице ОШ “Јован Курсула” првим местом Марија Тодоровић и другим местом Мартина Ђорђевић, док је треће место освојила Круна Томашевић из ОШ “Драги Макић”.

На овогодишњем ликовно – литерарном конкурсу “Курсула мегданџија” учешће су узеле ОШ “Јован Курсула” из Варварина, “Драги Макић” из Бошњана, “Свети Сава” из Бачине и “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина. Свечаној додели награда, поред награђених ученика и њихових родитеља, присуствовали су и помоћник председнице општине Саша Живадиновић и начелник одељења за Локално-економски развој Александар Павић.

3.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x