Пројекат Фондације “Хумана срца” у општини Варварин: Постављена “Кућица жеља” у Пешачкој зони

На XI Етно фестивалу у Варварину, после Блаца и Беле Цркве, отворена је трећа по реду “Кућица жеља” Фондације “Хумана срца” из Београда, а у оквиру пројекта “Пожели жељу”. “Кућицу жеља” су свечано отвориле оснивач и управитељ Фондације “Хумана срца” Данијела Василијевић и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, заједно са децом из Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју и ученицима основних школа на територији општине Варварин.

Данијела Василијевић је истакла да јој је част и задовољство што је и у Варварину отворена “Кућица жеља” и што се цела ова прича око пројекта “Пожели жељу” ове године затвара баш у Варварину, упутивши захвалност председници општине Варварин и њеним сарадницима на указаној прилици да пројекат свечано буде отворен током XI Етно фестивала.

“Наша “Кућица жеља” биће постављена овде у центру наредних месец дана и сва деца од првог до осмог разреда моћи ће да упишу њихове новогодишње жеље, а ми ћемо се потрудити да у што већем броју те жеље испунимо. Видимо се у децембру месецу, а можда и мало раније, за ову дечицу која су данас са нама убацила жеље”, поручила је Данијела Василијевић из Фондације “Хумана срца”.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић је уручила Захвалницу Данијели Василијевић из Фондације “Хумана срца”, али и компанији “Sparrow”, партнеру на пројекту.

Пројекат “Пожели жељу” је осмишљен тако да се деци основношколског узраста пружи прилика да кроз литерарне саставе опишу своје новогодишње жеље, које ће затим убацивати у специјално дизајниране кућице.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x