Пројекат “Моја прва плата” шанса за запошљавање младих

Фабрика ППТ “Петолетка”, као и друге фирме у трстеничкој општини, укључена је у пројекат “Моја прва плата”. Директор ове фабрике Љубисав Панић наводи да је овај пројекат добро дошао јер већи број радника до краја ове и почетком наредне године одлази у заслужену пензију.

Будући радници биће обучени за потребе ове фабрике која се пријавила за пројекат, за максималан број од 78 радника металске струке и профила за 13 различитих занимања међу којима је инжињерство, односно технолози и конструктори.

“За овај наш позив има за сада 20 заинтересованих, до 8. новембра је пријављивање, уговори би требали да се направе до 15. децембра и цео тај поступак би био завршен до 24. децембра, после кога бисмо кренули са реализацијом поменутог програма. Потенцијални наши радници ће доћи на обуку и сви који буду показали знање и интересовање током 9 месеци, везано за њихово будуће занимање, сигурно ћемо их задржати у фабрици и укључити у рад. Тиме ћемо решити и проблем са радницима који су стекли законско право за одлазак у пензију, а њих је 60. Да кажем и то да тренутно различите послове у ППТ “Петолетка” обавља 780 радника, а млади сада имају шансу да кроз поменуту обуку усаврше знање и да дођу тако до свог радног места”, каже директор ове фабрике Љубисав Панић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 19. мај Доњи Катун; 20. мај Бачина; 21. мај Бошњане; 24. мај Доњи Крчин; 25. мај Обреж; 26. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x