Промоција тениског спорта за децу у центру Трстеника

У организацији тениског клуба “Статус” из Трстеника велики број деце окупио се у центру града да би се упознали са правилима тениса. Ова промоција одржана је у оквиру програма “Тенис 10” Светске тениске федерације (ИТФ), а акција је, према речима Бориса Рашковића из ТК Статус, спроведена у сарадњи са Тениским савезом Србије за децу узраста до 10 година старости. Покретач је Међународна тениска организација у целом свету.

“Радује нас што се одазвао велики број малишана који су рекетима пребацивали спорију лоптицу преко малих мрежа на малом простору. Ово је предсезона, односно најава старта наше школе тениса почетком наредне недеље на отвореним теренима Спортског центра”, рекао нам је Борис Рашковић.

“У нашем клубу са тенисерима ради тренер Бане Вилимоновић који има лиценцу за рад са млађим узрастима, док је тениски клуб “Статус” одрадио ову промоцију са Спортским савезом, уз подршку локалне самоуправе, на чијим ће теренима радити тениска школа”, наглашава Рашковић.

Промоцији белог спорта присуствовала је и чланица Општинског већа Трстеник задужена за спорт и омладину трстеничке општине Нада Сарић која је поручила да општина Трстеник и комисија за спорт желе и труде се да се развија спорт у Трстенику.

Максимално је подржана и ова акција, заинтересовани љубитељи тениса имају могућност да се пријаве у школу тениса, а они који се одлуче да тренирају стално у клубу, поред тениске опреме, на располагању ће имати и квалификованог тениског тренера који ће их детаљно упознати са овим трофејним спортом.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x