Протекла година година великих инфраструктурних радова, у наредној још више посла

Годину за нама у општини Варварин обележила је реализација великих инфраструктурних пројеката, радило се на асфалтирању улица, изградњи канализационе и водоводне мреже, као и на реконструкцији и адаптацији школских објеката, истиче председник општине Варварин, Војкан Павић и најављује да ће се и у наредној години још снажније наставити са активностима за побољшање животних услова свих грађана.

“Током 2019. године трудили смо се да побољшамо инфраструктуру на територији општине Варварин и, уз велике напоре, надам се да смо постигли задовољавајући успех. Радили смо на асфалтирању улица, негде преко 4км улица је асфалтирано у овој години, средствима из буџета општине Варварин, радило се и на изградњи канализационе и водоводне мреже тако да из наших средстава, која су веома мала, успели смо да побољшамо и бар делимично уредимо да наши грађани боље и лепше живе”, наглашава председник општине Варварин Војкан Павић и додаје да је у протеклој години рађено још пуно тога.

“У току је адаптација зграде ОШ “Свети Сава” у Бачини, реконструисане су и адаптиране ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину и “Свети Сава” у Орашју, a до краја 2019. године биће расписана јавна набавка за реконструкцију школског објекта и доградњу фискултурне сале у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу”, наводи председник Павић.

Он додаје и да су у Обрежу направљене и две нове трафо – станице које ће се користити за потребе пољопривредног земљишта у највећем месту варваринске општине и најављује да је оно што нас очекује у наредној години још више радова и још више градилишта него до сад.

Поред наведених реализованих активности, локална самоуправа је у сарадњи са ЈП “Путеви Србије” реконструисала и око 7км локалних и државних путева. Радило се на реконструкцији регионалног пута Варварин – Крагујевац, комплетно је реконструисано и 1.3 км државног пута II А реда кроз Горњи Катун, где је одрађено и проширење пута, изграђена атмосферска канализација као и тротоари са обе стране.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x