Прво модерно дечије игралиште у Бачини уз подршку ЕУ

Пројекат изградње дечијег игралишта у Бачини, финансиран преко програма ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције и општином Варварин, подразумева његову изградњу на површини од 3.000 квадратних метара, са тротоарима, зеленим површинама и мобилијаром, као и набавку и монтажу опреме за игралиште, укључујући и паметне соларне клупе.

Заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић наглашава да ова локална самоуправа ставља акценат на развој сеоских средина, а посебно у виду омогућавања квалитетнијих и бољих услова за живот и одрастање најмлађим становницима у сеоским срединама, у свим сегментима друштвеног живота. Он је додао да ће локална самоуправа и у наредном периоду радити на побољшању услова живота свих грађана и у другим сеоским срединама у темнићком крају.

Радове у Бачини изводила је фирма “Џунгла 035 доо” из Јагодине, изабрана у поступку јавне набавке који је спровела општина Варварин. Председник Савета Месне заједница Бачина Владица Филиповић подсећа да су се на овом простору до недавно налазио мобилијар који није испуњавао критеријуме по Правилнику о заштити деце на дечијим игралиштима, тако да је ово село сада, захваљујући ЕУ и Општини Варварин, добило једно модерно дечије игралиште, по свим стандардима.

“План нам је да поред овог дечијег игралишта направимо и теретану на отвореном, а како би задовољили и нешто старију децу из нашег села пошто је ово игралиште планирано за децу до девет година, а за оне нешто старије, млађе тинејџере, желимо да направимо једну теретану на отвореном где би они своје време могли да посвете здравом животу тренирајући у тој теретани”, навео је Филиповић.

Пројекат у Бачини један је од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од 5,5 милиона евра како би се унапредио квалитет живота људи кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x