ПУ “Наша радост” вредна донација Министарства правде за опремање кухиње

Предшколска установа “Наша радост” из Варварина, на недавно завршеном јавном конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета), а по одлуци Комисије овог Министарства сачињеној од представника релевантних институција, добило је вредну донацију у висини од 885.000,00 динара.

Према речима директорке ПУ “Наша радост” Драгане Савић ова установа, у сарадњи са локалном самоуправом, одрадила је пројекат “Здрава деца = сигурна будућност (сигурнији, безбеднији и здравији оброци за децу)” који се односи на реновирање и куповину нових машина за кухињу.

“Од стране Министарства правде добили смо на њиховом конкурсу средства у износу од 885.000,00 динара којима ћемо реновирати кухињу у нашој установи и набавити нове машине за наш кухињски простор. Ради се о једној пећници, месорезници, шпорету, бојлеру, као и о осталим неопходним, а дотрајалим апаратима у кухињи”, истиче директорка Савић.

С обзиром да се у кухињи ПУ “Наша радост” дневно припрема око 500 до 600 оброка, а кухиња је била у прилично лошем стању и установа није могла тренутно да издвоји средства за реновирање, директорка Драгана Савић истиче задовољство овом донацијом зато што ће, пре свега, деца поред безбедног смештаја имати и здраве и боље оброке, а радници безбедније услове за рад.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x