ЕУ ПРО представља позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима у Крушевцу

Развојни програм ЕУ ПРО одржаће у уторак, 5. јуна 2018. године у 10 часова, у Крушевцу, у Бизнис инкубатор центру (Јасички пут 9а) информативну сесију о јавном позиву за доделу бесповратних средстава предузетницима и предузетницама и микро и малим предузећима за који је Европска унија (ЕУ) определила 4,5 милиона евра како би допринела повећању конкурентности локалне привреде у Региону Шумадије и западне Србије и Региону Јужне и источне Србије.

Циљ информативне сесије је да се заинтересовани предузетници и предузетнице упознају са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава за унапређење пословања.

Позив је отворен до 6. јула 2018. године, а право учешћа имају предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа регистрована у 99 градова и општина укључених у програм ЕУ ПРО, која се примарно баве производњом или пружају ИТ услуге, а основана су између 1. јануара 2013. и 31. децембра 2017. године.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања као и документација за пријављивање доступне су на веб сајту ЕУ ПРОа: Јавни позив за подношење предлога пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

Информативна сесија у Крушевцу се одржава уз подршку Агенције за регионални развој Расинског округа, а позив ће бити представљен и у Краљеву, Новом Пазару, Ужицу, Смедереву, Зајечару, Нишу и Лесковцу.

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x