Италијани спремни за улагања у Трстеник

У посети Трстенику била је делегација Италијанске фирме “Еко вал” коју је предводио Стефано Отони, као и Дејан Апостоловић из Удружења европских расадничара. У свом кабинету уважене госте примио је и са њима разговарао Александар Ћирић са сарадницима.

“Представници Италијанске фирме “Еко вал” представили су нам свој програм деловања, а ми њима наше потенцијале. Један део те сарадње односи се на производњу садница у домену хорти културе коју планирају да омасове у нашој општини и онда да робу пласирамо на Европско тржиште и у Русију, а они ће тражити кооперанте са којима ће сарађивати”, рекао је тим поводом председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Говорећи о другом делу сарадње, Ћирић истиче да се он односи на производњу био масе за биоенергане, док би трећи део предлога ове сарадње обухватио прераду воћа и поврћа на подручју општине Трстеник.

Он најављује да ће у петак представници фирме “Еко вал” разговарати са италијанским Амбасадором по овим темама, па се очекује и његова подршка, а после тога и нова посета Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x