Радови на изградњи станова за седам избегличких породица из БиХ и Хрватске приводе се крају

У насељу Расадник у Варварину завршени су грађевински радови на изградњи стамбеног објекта са седам стамбених јединица за избегла и расељена лица са подручја бивше Југославије, из Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, а у оквиру Потпројекта 7, Регионалног стамбеног програма.

Шеф кабинета председнице општине Душан Драгичевић нам је рекао да је општина Варварин добила додатна средства за прикључак на електро мрежу, као и за уређење простора испред зграде у износу од 2.8  милиона динара од стране Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС).

“Одрађени су грађевински радови на згради за социјално становање за седам породица, за избегла и расељена лица са територије Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске тако да су остали мањи радови, радови на изградњи прикључног кабла и радови на спољном уређењу простора”, наводи Драгичевић.

Он наглашава да ће средства обезбеђена од стране КИРС-а веома значити око уређења простора испред стамбене зграде и прикључења на електричну мрежу.

“Општина је дужна да уреди тај спољни простор и да сазида гараже које ће бити одрађене почетком следеће године тако да би станари могли да се уселе у станове, грејање ће бити решено тако што ће станови бити прикључени на гасну инсталацију”, објашњава Драгичевић.

Након завршних радова очекује се уручење кључева породицама које су деведесетих година прошлог века из ратом захваћене Босне и Херцеговине и Хрватске уточиште нашле у општини Варварин тако да ће се кроз овај програм трајно збринути седам породица.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x