Расписан конкурс за доделу студентских стипендија

Комисија за стипендирање студената општине Варварин расписала је конкурс за доделу стипендија за студенте за школску 2017/18 годину, док ће конкурс бити отворен од 16. до 30. новембра текуће године.

Право на студентску стипендију имају студенти који су у текућој школској години први пут уписали другу годину студија првог степена (основне академске студије, основне струковне студије), годину другог степена студија (мастер академске студије, специјалистичке струковне студије, специјалистичке академске студије) и годину трећег степена студија (докторске студије), на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, на режиму финансирања из буџета Републике Србије.

Услови су следећи:

 • да је студент држављанин Републике Србије са пребивалиштем на територији општине Варварин или избегло и расељено лице са боравиштем на територији општине Варварин, најмање 5 година пре расписивања конкурса;
 • да постиже резултате у студирању изражене кроз видоку просечну оцену од најмање 8 на претходној години студија;
 • да није корисник републичког кредита или стипендије;
 • да није у радном односу.

Право на стипендију остварују студенти најдаље до навршене 26. године старости, а студенти докторских студија до навршене 29. године. Стипендија се може доделити, у складу са условима конкурса и студентима који су током школовања променили високошколску установу. Право за стипендију се не може остварити два пута за исти степен и исту годину студија.

Пријаве са кратком биографијом на конкурс се подносе у року од 15 дана од дана расписивања конкурса, а уз пријаву на конкурс студенти подносе следећу документацију:

 • Потврду – уверење факултета о уписаној наредној години студија са просеком оцена из претходне године студија од најмање 8;
 • Уверење о пребивалишту, односно боравишту;
 • Копију личне карте;
 • Потврду – уверење Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање – испоставе у Варварину, да нису у радном односу.

Пријаве, са потребном документацијом, подносе се непосредно предајом преко писарнице Општинске управе или поштом на адресу:

 • Општина Варварин – Комисија за стипендирање студената
  Марина Мариновића 34
  37260 Варварин

са назнаком “Пријава на конкурс за доделу стипендија за студенте за 2017/2018 годину”, у року од 15 дана од дана расписивања конкурса.

Пријава за конкурс може се преузети у Општинском услужном центру, односно са веб-сајта општине Варварин www.varvarin.org.rs, на огласним таблама Општинске управе и доставља месним заједницама. Ближе информације у вези конкурса могу се добити од председника комисије Драгане Збиљић путем телефона 037/787-171 лок. 120.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x