Расписани ликовно-литерарни конкурси на теме “Дечија машта с купусишта” и “Тегла џема – најслађа тема”

Због новонастале ситуације са корона вирусом и због отказивања великих скупова и манифестација у темнићком крају због погоршане епидемиолошке ситуације и уласка општине Варварин у “црвену зону”, Општинска библиотека Варварин, као један од организатора манифестација “Тољевачка купусијада” и “Џемијада”, а све у циљу очувања традиције и континуитета одржавања манифестација, расписала је ликовно – литерарне конкурсе на теме “Дечија машта с купусишта” и “Тегла џема – најслађа тема”.

“Дечија машта с купусишта” – Нацртајте! Напишите! Зашто је здраво јести купус… Зашто зеа обожава купус… Шта све може да се направи од купуса…

“Тегла џема – најслађа тема” – Пишите нам и цртајте о јесењем спремању џема… О лепоти зрелог и здравог воћа… О томе како замишљате етикете на теглама џема… О свему што је важно за слатко спремање џема…

Учесници на ова два конкурса се такмиче у три категорије, од првог до четвртог разреда основних школа, од петог до осмог разреда основних школа и деца предшколског узраста. У свакој категорији ће бити додељене по 3 награде појединачно, као и награде за најбоље колекције радова (организатор задржава право да према могућностима и одзиву учесника додели и одређени број специјалних признања).

На конкурсима могуће је учествовати са неограниченим бројем оригиналних радова, радови се на конкурс шаљу организовано преко школа и предшколских установа са овереним списком аутора радова и ангажованих педагога, радове ће оцењивати жири чије ће чланове одредити организатор конкурса, сви пристигли радови остају у трајном власништву организатора конкурса, организатор конкурса задржава право да користи радове у промотивне сврхе конкурса и у оквиру својих изложбених и издавачких делатности.

Рок за приспеће радова на конкурс “Дечија машта с купусишта” је 20. октобар 2021. године, а жирирање приспелих радова и обавештење о постигнутим резултатима је до 22. октобра ове године. Рок за приспеће радова на конкурс “Тегла џема – најслађа тема” је до 01. новембра 2021. године, а жирирање приспелих радова и обавештење о постигнутим резултатима је до 08. новембра ове године.

Све накнадне информације заинтересовани могу добити у просторијама Општинске библиотеке Варварин, путем броја телефона 037/787-262 или путем email адресе bibliotekavarvarin@gmail.com.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x