Разгледнице старог Трстеника изложене у Музејској збирци

У простору градског Музеја, тачније у Музејској збирци у Трстенику, отворена је занимљива изложба разгледница Трстеника у прошлости. Изложба је приређена у оквиру обележавања јубилеја, 60 година рада и постојања Народног универзитета Трстеник.

“Наш суграђанин Дејан Миљковић се од 1986. године бави прикупљањем разгледница које датирају из прошлости нашег града Трстеника каквог више нема, а све ово наши посетиоци могу видети у Музејској збирци до краја октобра месеца ове године”, наводи Јелена Вукчевић.

Она додаје да је у склопу ове изложбе и прва разгледница старог Трстеника, једна од првих која је штампана на територији наше државе.

“Ми смо успели на основу неких података да ограничимо временски период од 1900. до 1903. године, јер је тада на разгледници приказана и црква “Света Тројица” са изграђеним звоником. На разгледницама су и друге тадашње грађевине, трстеничка главна улица, такозвана колонија, вишеспратнице и друго. Ово је прилика и позив љубитељима изложбе да дођу у Музејску збирку и погледају је”, истиче Јелена Вукчевић.

Колекционар Дејан Миљковић каже да је желео да поводом јубилеја Народног универзитета због његових другара и пријатеља, да направе једну овакву времепловску изложбу која је по мало носталгична. Изложене разгледнице прате и интеренсантне приче које ће се сигурно свидети поготово старијим посетиоцима ове изложбе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x