Разговори о формирању заштитног бедема на Западној Морави

На одржаном састанку у кабинету председника општине Трстеник Александра Ћирића, у присуству његових сарадника и представника надлежних Јавних предузећа Србијаводе и Србијагаса, као и са представницима Штаба за ванредне ситуације, разговарано је на тему формирања заштитног бедема на подручју општине Трстеник на најугроженијим местима у циљу трајне заштите од поплава.

“Штаб за ванредне ситуације је иницирао решавање овог проблема за нашу општину, ми смо се дописом обратили свим надлежним институцијама како би смо заједно заштитили насељена места у непосредној близини Западне Мораве, као и Магистрални гасовод који пролази кроз насељено место Почековина где је најкритичнија тачка. Поучени искуством великих поплава које су 2014. и 2016. године задесиле нашу општину, својом близином реке и гасовода, угрожена је безбедност мештана Почековине. Потребна су нам тим поводом финансијска средства како би Западну Мораву вратили у њено корито да не би касније било већих последица”, рекао је први човек трстеничке општине Александар Ћирић додавши да је овај састанак био хитно потребан, после кога су сви заједно обишли критична места и Почековину и утврдили право стање.

Драгољуб Миљојковић из Србијаводе каже да је ово Јавно предузеће учинило све што се од њих очекивало поводом заштите гасовода на делу Западне Мораве, међутим то није пропраћено одређеним додатним средствима за санацију. На овом састанку је договорено да ће се сви укључити у решавање овог озбиљног проблема.

Члан општинског штаба за ванредне ситуације Хранислав Раденковић верује да ће заједнички договор свих актера бити реализован током ове године како не би више долазило до изненађења приликом поплава у наредном периоду.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x