Реконструкција улица у Селу Варварин и Доњем Катуну

Грађевинска сезона у општини Варварин је у току, у наредним данима биће реконструисани делови улица Јове Курсула у Селу Варварин и Кнеза Милете Радојковића у Доњем Катуну, а очекује се да почну радови и н реконструкцији моста у Малој Крушевици.

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић објашњава да се ради о радовима на реконструкцији постојећег пута у Доњем Катуну, са издизањем канализационих шахти, док ће радове и у Доњем Катуну и Селу Варварин изводити предузеће “Крушевац пут” А.Д.

“Вредност радова на реконструкцији дела улице у Доњем Катуну у дужини од око 600 метара, износи 7.715.000,00 динара са ПДВ-ом, док ће у Селу Варварин бити реконструисано 360 метара улице Јове Курсуле, која води према спомен парку „Саставци“, а ти радови износиће око 4.5 милиона динара са ПДВ-ом. Укупна вредност јавне набавкеза реконструкцију ових улица је око 11 милиона динара са ПДВ-ом”, наглашава председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она најављује и скорији почетак радова на реконструкцији моста у Малој Крушевици, вредност радова је 3.3 милиона динара са ПДВ-ом, изабран је извођач радова и уколико временске прилиге дозволе завршетак радова на реконструкцији моста се очекује до краја ове календарске године.

“Пре пар дана смо одржали радни састанак са агенцијом која је одрадила идејна решења и пројекте за асфалтирање улица, укупно имамо одрађених 50 пројеката за асфалтирање улица у свим нашим месним заједницама, по 2 до 3 улице у свакој месној заједници. Те пројекте користићемо као план за идућу годину за асфалтирање, када говоримо о капиталним инвестицијама, а са тим пројектима конкурисаћемо и код ресорних министарстава”, каже председница др Виолета Лутовац Ђурђевић.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

871 + 25 = 896

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x