Решавање проблема снабдевања електричном енергијом 6 месних заједница Горњег Темнића

Представници општинског руководства одржали су радни састанак са делегацијом јагодинског Огранка ЕПС Дистрибуције, а поводом решавања проблема снабдевања електричном енергијом који се јавља у шест села Горњег Темнића.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да се на састанку разговарало о решавању проблема са којима се сусрећу мештани села Горњи и Доњи Крчин, Тољевац, Пајковац, Карановац и Мала Крушевица, а због тога што су се мештани ових села жалили општини због честих искључења електричне енергије.

“Након упознавања са овим проблемом контактирала сам представнике Огранка ЕПС Дистрибуције у Јагодини, директор овог предузећа је дошао у нашу општину са циљем решавања овог проблема, ми смо направили један састанак на коме су били присутни и директори наших јавних предузећа, као и председници поменутих Месних заједница и нашли смо решење да заједничким ангажовањем радника Електродистрибуције и радника наших јавних предузећа решимо проблем који се односи пре свега на крчење растиња, а које прави проблем и доводи до честог нестанка електричне енергије”, објашњава др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је упутила позив и мештанима шест месних заједница Горњег Темнића да, када се буду изводили ови радови, се одазову и помогну колико год могу, а све у циљу решавања и отклањања овог великог проблема.

На састанку представници општине Варварин изнели су и проблем старог далековода у Карановцу, а по речима председнице општине др Виолете Лутовац Ђурђевић дато је обећање да ће се у плану ЕПС Дистрибуције за наредну годину наћи средства која ће бити одвојена за реконструкцију и оспособљавање овог далековода.

“За нас је то од великог значаја јер ће мештани бити снабдевени електричном енергијом и неће долазити до испада ниско напонских мрежа, као што је сада случај”, закључује председница општине.

Доњи и Горњи Крчин, Пајковац, Тољевац, Карановац и Мала Крушевица припадају енергетском конзумном подручју Електродистрибуције Јагодина са пословницом у Рековцу. Директор Огранка овог предузећа у Јагодини Добрица Милошевић истиче да је на састанку одржаном са представницима ових месних заједница желео да мештанима тих села да до знања да нису грађани другог реда и да за све потребе и проблеме везане за снабдевање електричном енергијом могу увек да се јаве ЕПС Дистрибуцији.

“Оно што се догађало у протеклих месец дана то су учестали испади на том делу конзумног подручја Елекстродистрибуције Јагодина, а на подручју општине Варварин, то се догодило стицајем разних околности, свега и свачега и проблемом растиња, изолатора и пада дрвета тако да су грађани, мештани тих месних заједница са правом били незадовољни. Искористио бих прилику да се њима извиним у име ЕПС Дистрибуције зато што су били, у неком тренутку, без електричне енергије”, објашњава директор Огранка ЕПС Дистрибуције Добрица Милошевић.

Он је изразио задовољство зато што ће се у наредном периоду заједничким снагама радити на томе да се, свако у свом домену, отклоне сви недостаци, а да се у наредном периоду направе договори и у вези неких инвестиционих подухвата.

Састанку су присуствовали и заменик председнице општине Дејан Милановић, председник Скупштине општине Војкан Павић, помоћник председнице општине Александар Марковић, као и директори ЈП “Расвета Варварин” Владан Весић и ЈКП “Варварин” Дејан Ракић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x