Републичка привредна манифестација у Крушевцу: “Караван женског предузетништва”

У организацији Регионалне привредне коморе Србије покренут је пројекат “Караван женског предузетништва”. Манифестација је почела крајем фебруара, а у првој фази обухвата 10 градова и општина. Градоначелник Крушевца Иван Манојловић примио је директорку Сектора за предузетништво РПК Србије Браниславу Симанић и директорку РПК Крушевац Мају Марковић.

“Пројекат је покренут са циљем да се подрже мали бизниси који воде жене и да се у директној комуникацији са предузетницама сагледају њихови изазови у пословању. Трећина предузетничких радњи и фирми које послују у Србији у власништву су жена, а циљ је да се тај проценат значајно увећа. Караван женског предузетништва је и прилика за промовисање успешних пословних примера и улога жена у привреди. Такође, у фокусу су и разматрање проблема, изазова у пословању и могућности подршке, пре свега институционалне”, изјавила је Бранислава Симанић из РПК Србије.

Привредна комора Србије бесплатно за предузетнице организује и “B2B” састанке и друге едукације и помаже им да своју извозну понуду представе на великим светским сајмовима, да унапреде и дигитализују пословање, примењују иновације и најсавременије технологије.

Градоначелник Крушевца Иван Манојловић је упознао гошће са достигнућима и напорима Града у овој области и пројектима који су реализовани са циљем унапређења женског предузетништва.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x