Седница Привременог савета пољопривредног факултета у Крушевцу

На Радничком универзитету у Крушевцу одржан је састанак поводом предстојећих активности око отварања Пољопривредног факултета у Крушевцу. На данашњој, првој седници Привременог савета, усвојен је Статут.

Председник Привременог савета Пољопривредног факултета, иначе проректор Универзитета у Нишу, проф. др Ненад Павловић, подсетио је на доношење Одлуке Владе Републике Србије о оснивању Пољопривредног факултета у Крушевцу, која је објављена у Службеном гласнику (бр. 46/2017.)

Он је изразио задовољство, нагласивши да је отварање будућег Пољопривредног факултета од великог значаја не само за Крушевац, а такође и “понос Универзитета у Нишу”. Професор Павловић је изјавио и да ће се сада максимално интензивирати напори како би још током ове календарске године факултет могао да прими прве студенте.

Наредни кораци у том правцу везани су за уписивање факултета у регистар Привредног суда у Краљеву и, на следећој седници Привременог савета, усвајање предлога за Сенат Универзитета у Нишу, везаног за студијске програме, број студената, висину школарине и Правилник о упису и рангирању студената.

Након усвајања Предлога, в.д. декан проф. др Слободан Јевтић поднеће захтев Министарству просвете, науке и технолошког развоја за добијање привремене дозволе, како би се што пре стекли услови за упис студената. Планиране квоте су по 40 редовних и 10 самофинансирајућих студената на 3 програма, као и постдипломске студије.

Професор Слободан Јевтић још  је додао да Крушевац поседује огромне ресурсе за развој пољопривреде, производњу здраве хране и др. и да треба искористити те погодности. Да би се ова идеја реализовала, истакао је добру сарадњу са Градском управом Крушевац, посебно се захваливши иницијатору, члану Председништва Српске напредне странке Братиславу Гашићу.

Честитке грађанима Крушевца поводом отварања факултета, упутио је градоначелник Драги Несторовић који је рекао да Крушевац полако стиче услове да постане универзитетски град, стварајући инфраструктурне услове и пратеће садржаје, а као један од најважнијих је обезбеђење Студентског дома.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x