Семинар “Активирајмо ученике подстицајним задацима” одржан у ОШ “Јован Курсула”

У Основној школи “Јован Курсула” у Варварину одржан је семинар под називом “Активирајмо ученике подстицајним задацима” који се, према речима дипл. педагога Јелене Бошковић, бави општим питањима наставе.

“Најопштији циљ овог програма је тај да наставници развију компетенције К3, дакле то су сва она знања и вештине неопходне да би наставници и стручни сарадници били подршка у развоју ученика и, пре свега, у процесу учења. Приоритет је 3, причамо о неким карактеристичним ознакама које су преузете и којих се морамо придржавати с правилником о стручном усавршавању и кад сам рекла приоритет 3 заправо се мисли на сва она знања методичка која су неопходна да би наставници организовали образовно-васпитни рад, а да крајњи циљ буду пожељни исходи учења”, објашњава дипл. педагог Јелена Бошковић.

Реализатори и аутори овог семинара су проф. историје Вера Исаиловић и дипл. педагог Јелена Бошковић, а читав програм је настао на основу њиховог дугогодишњег искуства у раду са ученицима и наставницима као резултат њихове личне обуке на пољима методике, дидактике и уопште питања наставе.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x