Слободану Симићу “Златна значка” Културно просветне заједнице Србије

На предлог Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Културно просветне заједнице Србије, Слободан Симић, уметнички фотограф из Варварина, овогодишњи је добитник високог признања “Златна значка” које се додељује од 1976. године за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, за несебичан, предан и дуготрајан рад.

Симић је одржао бројне самосталне изложбе у галеријама широм Србије и света, међу којима су познате и признате изложбе “Живот на селу”, “Србија која нестаје”, “Боје православља Србије”, а својим фотографијама промовисао је свакодневни живот наших људи на најбољи начин и за свој изузетан стваралачки рад добио је и бројне награде.

Аутор: Слободан Симић

Поред уметничке фотографије Слободан Симић је познат и као врхунски спортски фоторепортер, тако да многе редакције дневних листова објављују његове фотографије са спортских дешавања на својим странама.

Ово високо признање Слободану Симићу биће уручено на свечаности која ће се одржати у Народном позоришту у Београду 10. маја ове године.

One thought on “Слободану Симићу “Златна значка” Културно просветне заједнице Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *