Слободану Симићу “Златна значка” Културно просветне заједнице Србије

На предлог Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Културно просветне заједнице Србије, Слободан Симић, уметнички фотограф из Варварина, овогодишњи је добитник високог признања “Златна значка” које се додељује од 1976. године за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, за несебичан, предан и дуготрајан рад.

Симић је одржао бројне самосталне изложбе у галеријама широм Србије и света, међу којима су познате и признате изложбе “Живот на селу”, “Србија која нестаје”, “Боје православља Србије”, а својим фотографијама промовисао је свакодневни живот наших људи на најбољи начин и за свој изузетан стваралачки рад добио је и бројне награде.

Аутор: Слободан Симић

Поред уметничке фотографије Слободан Симић је познат и као врхунски спортски фоторепортер, тако да многе редакције дневних листова објављују његове фотографије са спортских дешавања на својим странама.

Ово високо признање Слободану Симићу биће уручено на свечаности која ће се одржати у Народном позоришту у Београду 10. маја ове године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Toplica
Toplica
5 године раније

Mom drugu Gusi cestitam na ovom velikom priznanju i ocekujem da popijemo po kafu i ispusimo po jedan duvan koji Gusa zavija od kupovnog na trafici.

1
0
Ваш коментар на ову вест?x