СНС: Солидарност и брига најпотребнији у овим тешким временима

Поводом 01. октобра, Међународног дана старијих особа, Унија жена Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) Варварин је својим активностима, а у складу са тренутном ситуацијом у виду пандемије корона вируса, обележила овај дан.

“Наше чланице обишле су најстарије суграђане, попричале са њима, а мерен им је том приликом и крвни пристисак и ниво шећера у крви. Сматрамо да је солидарност и брига у овим тешким временима оно што је нашим суграђанима најпотребније”, поручено је из Уније жена варваринских напредњака.

Међународни дан старијих особа прогласила је Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године резолуцијом 45/106, да би се нагласила важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби.

Овај дан се обележава 1. октобра сваке године, а проглашењем Међународног дана старијих особа подстичу се државе да старијим члановима осигурају задовољење њихових потреба и омогуће им учествовање у друштву у складу с њиховим способностима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x