СНС: Успешно реализовано неколико акција, апел возачима на опрез и стрпљење током радова у Горњем Катуну

На редовној конференцији Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) обратио се секретар Општинског одбора варваринских напредњака Владица Филиповић који је говорио о акцијама које су активисти ове странке реализовали у протеклом периоду.

Он је навео да је Савет за здравство наставио са акцијама превентивних прегледа старачког становништва по Месним заједницама на територији општине Варварин истакавши да је пре пар дана акција мерења крвог притиска и шећера у крви одржана у Карановцу где су лекари и медицински техничари, иначе чланови ове странке, поред здравствених прегледа са мештанима разговарали о здравим стиловима живота и дали им савете о томе како да лакше поднесу високе летње температуре.

Поред здравствених акција које Савет за здравство СНС-а редовно организује, активисти ове странке су протеклих дана узели учешће у још неким акцијама.

“Успешно је спроведена и акција чишћења платоа иза Дома културе у Обрежу где су у току радови на изградњи летње позорнице. Том приликом су уклоњени кабасто смеће и шут, покошена је трава и припремљен терен за изградњу тог платоа”, истиче Филиповић и додаје да варварински напредњаци учествују и у акцији “Чеп за хендикеп”.

Он је упутио апел грађанима да буду опрезни и стрпљиви током радова на рехабилитацији државног пута II А реда кроз Горњи Катун, а због делимичног затварања ове саобраћајнице током радова.

“Желео бих да кажем становницима општине Варварин, пошто су сигурно приметили да се изводе радови на рехабилитацији државног пута II А реда 187, да се стварају гужве зато што се пут делимично затвара за саобраћај и да се наизменично пропуштају возила. Знам да свако негде жури и да гледа да што пре стигне до одредишта, али молим грађане општине Варварин да поштују саобраћајну сигнализацију, да имају мало стрпљења и због безбедности радника који раде на том градилишту, али и њих као учесника у саобраћају”, поручио је Филиповић.

Он је најавио да ће Савет за безбедност саобраћаја општине Варварин и ове године обезбедити ауто – седишта за децу, а све због безбедности деце у саобраћају.

“Трудимо се да унапредимо безбедност саобраћаја и највише мислимо на наше најмлађе суграђане тако да ће и ове године бити подељена ауто – седишта за сву децу рођену 2018. године на територији општине Варварин, а том приликом биће одржана и едукација о правилном коришћењу ауто – седишта за малишане где ће родитељима бити показано како да та седишта монтирају у својим аутомобилима”, најавио је Филиповић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x