СНС: Здравствене акције, уређење села и хуманитарне активности

На редовној конференцији за новинаре варваринских напредњака потпредседница Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) Варварин др Марија Милошевић говорила је о активностима ове политичке организације у протеклом периоду.

Она је истакла да варварински одбор СНС-а у протекле три године настоји да континуирано спроводи разне активности у месним заједницама на територији општине Варварин и да у разговору и директном контакту са становницима сазна шта су њихови највећи проблеми како би се покушало да ти проблеми на адекватан начин буду решени, а у чему локална самоуправа пружа сву потребну помоћ и подршку ради реализације ових активности.

“Оно што је највећи број људи истакао као проблем јесте да је недоступно и отежано остваривање потреба из области здравствене заштите, поготово у местима где доминира старија популација. С тим у вези Општински одбор СНС је почетком овог месеца отпочео акцију спровођења континуираних здравствених превентивних медицинских прегледа, пружања услуга из области здравствене заштите на терену у селима становништву којем је медицинска помоћ најнеопходнија”, издваја др Марија Милошевић и додаје да су приоритет непокретни и отежано покретни становници.

“Прегледи се обављају у домовима наших суграђана који се тим нашим посетама веома радују јер поред здравствених прегледа добијају и савете о начину живота и исхрани, а који им олакшавају свакодневно функционисање и спречавају да дође до здравствених компликација”, објашњава др Милошевић.

Ови прегледи су до сада спроведени у Селу Варварин, Бошњану и Доњем Катуну, а у наредном периоду овакве акције биће спроведене у свим селима, речено је на конференцији за новинаре варваринских напредњака.

“Желим да истакнем активности и наших активиста, међу којима су претежно млади људи који су показали да им је и те како стало до изгледа наше општине, до очувања знаменитости у њој, до уређења села. Неке од тих акција су управо уређење спомен парка “Саставци”, који поред културно – историјског значаја представља место популарно за окупљање, предах, шетњу, физичке активности деце и одраслих. У оквиру те акције, у Селу Варварин, уз спомен парку “Саставци” је покошен травњак, изнето је смеће, очишћене су стазе, поправљене су клупе које су биле оштећене. Спроведена је и акција уређења центра Бачине где је покошен травњак на скверу, засађено сезонско цвеће и улепшан изглед центра села”, наводи др Марија Милошевић и најављује нове акције планиране за наредну недељу.

“Већ за следећу седмицу смо планирали обилазак и акцију уређења села Горњег Темнића, ради се о 6 месних заједница, где ћемо извршити уређење и кошење јавних површина, фарбање клупа, справа за рекреацију, за играње деце, за спровођење спортских активности. Обићи ћемо и социјално најугроженије породице и извршити медицинске прегледе и пружити здравствене услуге које су им неопходне”, издвојила је потпредседница варваринског одбора СНС др Марија Милошевић.

На крају конференције за новинаре, др Милошевић се осврнула и на активности Уније жена СНС Варварин које су организовале акцију прикупљања хуманитарне помоћи. Прикупљена је дечија гардероба, играчке, средства за кућну хемију, личну хигијену тако да ће та помоћ ускоро доћи до најугроженијих становника општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x