Средња школа Варварин најбољи избор за будуће средњошколце

Средња школа Варварин је једина средњошколска установа у општини Варварин. Постоји 55 година и за то време изнедрила је бројне генерације свршених ученика, а огроман број њих је стекао факултетске дипломе и успешно ради, наглашава директорка ове образовне установе, Весна Чабрић.

“Школа се посебно може подичити опремљеношћу јер свака учионица има рачунар, интернет, пројектор, платно, адекватан намештај и учила, у школи се користе две паметне табле које омогућавају да се ученицима градиво представи на најсавременији начин, док о успешности рада школе говоре извештаји надлежне Школске управе који су увек високо оцењивали рад школе”, истиче директорка Весна Чабрић и подсећа да су у претходној години ову школу посетили председник Републике Србије Александар Вучић и министар просвете у Влади Републике Србије Младен Шарчевић не штедевши речи хвале за Средњу школу у Варварину.

“Наша школа је карактеристична по томе што има техничких услова да сваком ученику посвети максималну пажњу. Све то резултира великим успесима који ученици постижу на окружним и републичким такмичењима које организује Министарство просвете. Сваке године више ученика из различитих предмета осваја прво, друго или треће место на републичким такмичењима”, издваја директорка Чабрић.

Она додаје да Средња школа у Варварину посебно прати развојни пут бивших ученика и са задовољством може да се похвали да највећи број ученика, по завршетку средње школе, уписује жељене факултете на терет буџета, а касније, током студија, постижу адекватне оцене које им омогућавају да буду корисници различитих стипендија.

“Опремљеност школе, стручни кадар, начин стицања знања, близина месту боравка ученика, пажња на коју ученици могу да рачунају и преданост педагошком раду са њима, предности су које сваки будући средњошколац треба да искористи”, каже директорка варваринске Средње школе.

Током школске 2019/2020 године Средњу школу Варварин похађа више од 400 ученика, који се образују у пет образовних профила.

“Наша школа пружа бројне могућности за будуће средњошколце. Имамо више образовних профила који њима могу да буду интересантни. Средња школа у Варварину за наредну школску годину уписаће следеће образовне профиле: Гимназија – природно-математички смер, (30 ученика), затим економски техничар (30 ученика), хемијски техничар за индустријску и фармацеутску технологију (30 ученика), у области машинства уписаћемо машинске техничаре моторних возила (30 ученика) и из ове области имамо и трогодишње смерове, а ради се о једном комбинованом одељењу аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике (по 15 ученика)”, наводи директорка Весна Чабрић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x