Средња школа Варварин уписује нову генерацију средњошколаца

Средња школа Варварин једина је средњошколска установа у општини Варварин. Постоји већ шест деценија и за то време изнедрила је бројне генерације свршених средњошколаца. Активно се ради на модернизацији образовних профила, тако да је будућим средњошколцима доступан нови профил, финансијско-рачуноводствени техничар.

Директорка ове образовне установе, Зорица Дамњановић подсећа да, према плану уписа за школску 2023/24 годину, уписује ученике у пет образовних профила и то: одељење Гимназије природно-математичког смера, одељења финансијско-рачуноводственог техничара, машинског техничара моторних возила, индустријског механичара и механичара моторних возила.

“Гимназија је, рекла бих, једна платформа опште образовних предмета и најбоља је основа за студирање на свим факултетима и високим струковним школама. Ове године верификовали смо нови профил у области економије, то је финансијско-рачуноводствени техничар, зато што у свом програму обједињује компетенције економског техничара и административног техничара, што је било привлачно нашим осмацима који су учествовали у анкети и позитивно су се изразили о овом креативном и занимљивом смеру”, објашњава директорка Зорица Дамњановић.

Она подсећа да је у области машинства најатрактивнији образовни профил машински техничар моторних возила из добро познатог разлога, додатне компетенције полагања возачког испита за Б категорију. Директорка Дамњановић подсећа да су протекле школске године верификована и два трогодишња профила, индустријски механичар и механичар моторних возила.

“Индустријски механичар је подједнако занимљив и дечацима и девојчицама, јер тај програм обухвата један корективни и превентивни рад и праћење рада индустријских машина, што је погодно и за један и за други пол, а механичар моторних возила је реформисани аутомеханичар и ти ученици у трећем разреду могу имати ту возачку обуку и стећи возачку дозволу за Б категорију”, наглашава директорка Средње школе Варварин Зорица Дамњановић.

Ученици ове школе успешни су на разним такмичењима, како на окружним, тако и на регионалним и републичким, па је Средња школа Варварин прави избор за стицање знања будућих средњошколаца.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x