Средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе завршена изградња треће фазе водоводне мреже у Бачини

Јавно комунално предузеће “Варварин”, средствима које је обезбедило Министарство државне управе и локалне самоуправе кроз програм буџетског фонда за локалне самоуправе, завршило је радове на изградњи треће фазе водоводне мреже у насељеном месту Бачина. Ово Министарство је 2018. године већ помогло изградњу друге фазе водовода у Бачини новчаним средствима у износу од 9 милиона динара, док је за трећу фазу опредељено нешто више од 5 милиона динара.

Директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић објашњава да се ради о изградњи главног колектора који служи за спајање резервоара “Брестарац” са водоводном мрежом у Бачини. “Радови су завршени, извршили смо и примопредају са општином Варварин и ту је остао веома мали део трасе до резервоара “Брестарац” да спојимо комплетно тај главни колектор”, наводи Ракић.

Он подсећа да се радови на овој траси изводе већ три године, а ради се дужини од око 4.5 км оценивши да је овај инфраструктурни пројекат веома значајан јер ће сутрадан Бачина имати могућност напајања преко резервоара у “Брестарцу”.

Средства опредељена за изградњу треће фазе водоводне мреже у Бачини су одобрена по објављеном Јавном позиву и намењена су за реализацију нових или завршетак започетих пројеката који се финансирају из буџета јединица локалне самоуправе, а од посебног су значаја за локални економски развој и инвестиције.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x