Стаматовић напустио СНП

Кандидат за председника Републике Србије Милан Стаматовић, кога је кандидовала Група грађана “За здраву Србију, саопштио је данас да напушта Српску народну партију (СНП) због подршке те партије кандидату Српске напредне странке (СНС) и владајуће већине Александру Вучићу.

“Од оснивања Српске народне партије, која је рођена баш на Златибору, заступао сам програмске циљеве које смо тада зацртали, да смо против уласка у Европску унију, да смо за чвршћу сарадњу са тржиштем Руске Федерације, за децентрализацију и опоравак српске економије, очување традиционалних вредности, за Републику Српску, за Косово и Метохију у Србији, али је врх СНП одступио од договора с народом”, образложио је Стаматовић разлоге изласка из странке у писму упућеном председнику СНП-а Ненаду Поповићу и оценио да он и СНП више немају исте циљеве

Стаматовић је истакао да је бирачима послата лоша порука јер су изневерене изворне идеје странке и додао да је одлучио да настави своју политичку битку “на темељима здраве Србије, за коју сам се увек залагао”, најавивши да ће се од сада више ангажовати у удружењу грађана “За здраву Србију”.

Иначе, Републичка изборна комисија је у понедељак прогласила кандидатуру Милана Стаматовића за председника Србије, који је за председника општине Чајетина биран у четири мандата. Био је функционер Демократске странке Србије (ДСС) до одласка Војислава Коштунице из странке, док је крајем 2014. године, заједно са Ненадом Поповићем, основао Српску народну партију (СНП) где је био члан Председништва.

Фото / Фацебоок

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x