Избори за чланове Савета месних заједница 05. фебруара 2017.

На основу Статута Скупштине општине Варварин и на основу Одлуке о месним заједницама, председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић данас је расписао изборе за чланове Савета месних заједница на територији општине Варварин који ће бити одржани у недељу, 05. фебруара 2017. године.

“Изборне активности теку од понедељка, када ће бити обављени и разговори са представницима одборничких група у Скупштини општине, док ће упутство о спровођењу избора до понедељка направити Општинска изборна комисија. Пошто Одлука ступа на снагу три дана после објављивања у Службеном гласнику, у наредном року од пет дана сви представници Одборничких група предложиће, сразмерно броју одборника у СО Варварин, своје представнике у органима за спровођење избора” објашњава председник СО Варварин Драгољуб Станојевић.

Органи за спровођење ових избора су Изборна комисија, која има председника и шест чланова и Бирачки одбор који има председника, заменика председника, два члана и два заменика које предлажу Одборничке групе сразмерно броју одборника у Скупштини.

“У договору са нашим коалиционим партнерима, представницима општинског руководства и представницима Српске напредне странке, договорили смо се да ти избори буду у оном законском року, што значи да не могу бити одржани пре него што истекне тридесет дана од дана расписивања избора, односно најдуже шездесет дана од дана расписивања”, каже Станојевић додавши да ће избори за Савете месних заједница бити одржани у недељу, 05. фебруара 2017. године у временском интервалу од 07 до 20 часова и изразивши наду да ће све протећи у најбољем реду.

Председник СО Драгољуб Станојевић је овом приликом позвао све заинтересоване и спремне да дају свој допринос развоју својих месних заједница и за стварање бољих услова за живот свих грађана, да се укључе у ову изборну трку и поручио свим грађанима да изађу на ове изборе и да својим гласовима подрже оне за које сматрају да ће их најбоље представљати у Саветима месних заједница, истакавши да на гласачким листићима неће стајати назив партије већ само име, презиме, година рођења и занимање кандидата.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x