Стефан Малезић други, Ивана Ћосић трећа на Окружном такмичењу рецитатора “Песниче народа мог”

У Дому културе “Милосав Буца Мирковић” у Александровцу одржано је Окружно такмичење рецитатора “Песниче народа мог”, а у организацији Културно – просветне заједнице “Жупа”. Учествовали су победници општинских такмичења из основних школа Расинског округа, у категоријама од I до IV и V до VIII разреда основних школа, као и у категорији средњих школа, а општину Варварин је представљало деветоро младих талентованих љубитеља поезије.

У категорији ученика од I до IV разреда прво место припало је Симеону Радићу из ОШ “Добрица Ћосић” из Велике Дренове, друго место Викторији Васиљевић из ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” из Трстеника, док је треће место освојила Маша Недић, ученица ОШ “Иво Лола Рибар” из Александровца.

Код старијих основаца, у категорији ученика од V до VIII разреда, најбољи је био Ђура Ристић, ученик ОШ “Кнегиња Милица” из Трстеника, друго место освојио је Стефан Малезић, ученик ОШ “Драги Макић” из Бошњана, а трећа награда припала је Ивани Ћосић из ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Међу средњошколцима, најбоља је била ученица крушевачке Медицинске школе Милица Гајић, ученице Средње школе “Свети Трифун” из Александровца Ема Јовановић и Јана Медаровић освојиле су друго место, док је трећа награда отишла у руке Емилије Марковић, крушевачке гимназијалке.

Иначе, првопласирани ученици представљаће Расински округ на Републичкој смотри рецитатора “Песниче народа мог”, која ће бити одржана маја месеца у Ваљеву.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x