Стефан Унић, млади иноватор и студент о сеоском имању и животу на селу: “Градски живот ме не интересује”

Садашњи одборник Скупштине општине Трстеник, млади иноватор и студент машинства Стефан Унић из Трстеника решио је да се потпуно изолује и осами одо статкасвета, па је у свом селу недавно саградио колибу где гаји козе, где су му прве комшије лисице, зечеви, дивље свиње и друге животиње.

“Волим овим да се бавим, једноставно волим сеоски живот и бављење пољопривредом. Овај посао ме, заправо, најлепше опушта и одмара. Ово радим из душе и љубави према животињама, одувек сам волео да имам пуно животиња и да проводим време са њима. Имам козе, кокошке, краве, свиње, ћурке, месирке и још много других животиња”.

Иако изгледа да је посао лакши од земљорадње и других послова, Стефан објашњава да је сеоски посао много тежак и потребно је устајати у 5 сати ујутру, а дан завршавати у 10 сати.

“Дан једног сељака изгледа јако чудан. Устајање пре зоре, а одлазак на спавање касно увече. Пуно је посла и обавеза које се морају завршити, од муже крава и коза па све до одласка на пашу са стадом”.

Стефан је главна тема и у селу

У оближњем селу, које се налази на раскршћу путева за Александровац, Трстеник и Крушевац, налази се Стефанова кућа коју су саградиле његова баба и његов деда, а у којој данас живи.

Испред локалне продавнице скупљају се мештани који објашњавају да је Стефан у овом селу главна тема и наглашавају да га многи и лично познају.

Иначе, Стефан у овом селу има и засаде воћа и поврћа и неретко окупља пријатеље који му помажу у берби.

“Пре неки викенд смо ишли код Стефе да беремо паприку и купус. Он скоро цело лето проводи у селу, води сасвим повучен живот, просто ужива. Када се окупимо уопште не причамо о школи и иновацијама”, рекао је један од блиских Стефанових пријатеља.

Мештани села Стопања и прве комшије Стефана имају само речи хвале за свог мештанина.

“За њега нема ништа лоше да се каже, само добро. Знамо се од вртића. Дошли смо овде малтене у исто време. У овој кући је раније живела његова бака, фина су породица. И његови родитељи су добри, дивни људи. Купују од нас домаће производе”, каже Стефанов први комшија.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
2 Comments
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Драган
Драган
10 месеци раније

Колико контрадикције у једном човеку: иноватор (модерна размишљања, наука, техника, истраживање…) и живот са козама… И аутор текста се није прославио логиком. Или је у питању нешто друго? У сваком случају, човек покушава да привуче пажњу и нађе се у медијима. То је једини начин да се боље котира у странци и догура даље у ова и оваква времена. Молим ауторе портала да имају мало више респекта према здравој памети својих читалаца. Од мене толико, а ви како хоћете. Ваш портал – ваша ствар.

Cvrle
Cvrle
10 месеци раније

Dragane, svaka ti ko u Njegosa sto se kaze. Mi u Trsteniku se znamo izmedju sebe. Ovog malog znamo ko zlu paru. Nista lepo o njemu nema da se cuje. Ali to je vec njegov problem. Jadna smo ti mi carsija sa ovakvima.

2
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x