Стижу поклон честитке и нове књиге за ученике трстеничких школа

За све ученике основних школа од првог до осмог разреда на подручју трстеничке општине, од понедељка 7. августа почела је исплата поклон честитки на текуће рачуне родитеља који су се пријавили. Тај износ по ученику је 10.000,00 динара, а помоћница председнице општине Трстеник Марина Раденковић каже да има родитеља који још увек школама у својим местима нису доставили бројеве текућих рачуна, на које треба извршити уплату. Они то могу још увек учинити, да би се ова исплата окончала до краја августа месеца.

“Надамо се да ће се ова акција помоћи родитељима и ученицима и да ће се наставити и постати традиција у наредном периоду. Ми ћемо размотрити ситуацију у буџету и видети да ли овај износ може да се повећа, у ове намене из општинског буџета издвојено је ове године 24 милиона динара, а поклон честитку ће примити 2.000 ђака. У име локалне самоуправе и своје лично име ученицима, наставницима и осталом особљу желим срећан и успешан старт нове школске године”, рекла нам је Марина Раденковић.

Она, на крају, додаје да ће до краја августа месеца средствима које је обезбедила општина Трстеник из свог буџета ученици првих разреда Техничке школе и Гимназије “Вук Караџић” добити бесплатно књиге, које ће по завршетку школске године морати да врате школама да би их користиле наредне генерације ученика.

Локална самоуправа је издвојила и 7,4 милиона динара за проширење учионице у школи у Пољни, која у последње време бележи пораст наталитета, али и броја ученика у школи. Помоћи ће се и другим школама, у зависности од њихових потреба, додаје Марина Раденковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x