“Чајкина” школа добија лепши изглед и пријатнији простор за ученике

У Основној школи “Миодраг Чајетинац Чајка” у Трстенику у току су радови на постављању новог система грејања. Овај пројекат финансирају Министарство рударства и енергетике Републике Србије износом од 13,7 милиона динара и локална самоуправа са преосталих 5,3 милиона динара.

“Ми смо неколико пута до сада обилазили ову школу и разговарали са извођачем радова који је ангажован и на реконструкцији фасаде на згради школе и на овом послу ангажован је велики број радника свакодневно, да би се радови завршили у року. Школа ће после тога имати много лепши изглед, али ће и унутрашњост бити топлија за запослене и ученике”, истакла је председница општине Трстеник Милена Турк.

Након реконструкције фасаде, извођач радова ће одрадити и изолацију кровног покривача, а радиће се и на још неким инсталацијама. Председница трстеничке општине очекује да ће ови радови бити завршени до краја зимског распуста, а како би школа што пре била предата на коришћење, да се што мање оптерећује настава и да деца не трпе.

“Завршени су и радови на реконструкцији свлачионица, ускоро ће уследити и ограђивање дворишта школе како би ученици били безбеднији и чиме ће практично бити заокрушен пројекат реконструкције ове образовне установе”, рекла је председница општине Трстеник Милена Турк.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x