Бесплатне књиге за будуће трстеничке средњошколце

Локална самоуправа улаже временом значајна финансијска средства у образовање, за реконструкцију и санацију школских објеката, као и за друге потребе школа на подручју трстеничке општине. Тако ће Техничка школа у Трстенику, средствима које је обезбедила општина Трстеник у износу од по 10.000,00 динара по ученику, извршити набавку нових уџбеника за све ученике првог разреда ове средње школе.

“То је наша заједничка подршка родитељима и ученицима, ради обезбеђивања што бољих услова за спровођење школске наставе. Набавка књига ће се реализовати крајем августа месеца, а када ученици буду завршили први разред они ће те књиге вратити у школску библиотеку, како би следећа генерација ученика могла да их користи. Овом приликом се захваљујем општини Трстеник на лепом гесту и помоћи, тако да родитељи и ученици не морају да купују књиге, што ће им помоћи да се не излажу већим трошковима”, рекао нам је Велибор Јовковић, директор Техничке школе у Трстенику.

Он додаје да је упис ученика за нову школску годину протекао без проблема, а у 25 одељења биће 580 ученика на настави. Локална самоуправа ће свим основцима који крећу на наставу у новој школској години поделити ваучере у износу од 10 хиљада динара, што ће растеретити родитељске трошкове, а исто тако и ученицима који крећу на наставу у први разред Гимназије “Вук Караџић” општина Трстеник ће обезбедити средства за књиге.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x